Tuesday, September 26, 2017

TEMBELLİK O KADAR DA KÖTÜ DEĞİL


Tembel oldukları için çocuklarınıza kızıyorsunuz. Fakat lütfen unutmayın, tembellik yaratıcılığın başladığı yerdir. Tembel insanlar diğerleri gibi çalışmayı tercih etmez, diğerleri gibi ders çalışmayı sevmezler. Onlar kısa yolları sever. Bu çok önemli - çünkü günde sekiz saat, belki daha fazla çalışmayı sevmiyorsanız, hayatınızda para kazanabilmek, derslerinizi geçebilmek, daha hızlı ders çalışabilmek için bir şekilde hızlı ve çabuk bir seçenek bulmanız gerekir. Bu durumda çözüm kendi yaratımınız olabilir, çok özgün olur, ve her şeyi başka insanlardan daha hızlı yaparsınız.

Diyelim ki yıllık geliriniz yüz binin üzerinde olsun istiyorsunuz: Bunu ebeveynlerinizin size öğrettiği gibi uzun saatler boyunca çalışmadan nasıl yapabilirsiniz? O sadece öğrenilmiş bir davranıştı, para kazanmak için sürekli çalışmanız gerektiği anlamına kesinlikle gelmiyor. Sadece, etkili çalışmanız gerekir, ve bu etkili çalışma size istediğiniz miktarda parayı getirecektir.

Peki, ne kadar sürer? Hiç bilemezsiniz, fakat etkili çalışmanın hızlı bir yolunu bulursanız, hedeflerinize daha kolay ulaşabilirsiniz. Her zaman yedekte bir planınız olması gerekir, buna B Planı deriz. Sizin B Planınız hızlıca bir şey öğrenip o konu üzerine çalışmak olabilir, böylece yeni mesleğinizle daha fazla para kazanabilirsiniz. Asıl işinize istediğiniz kadar devam edebilirsiniz. Fazladan para kazanmanıza olanak sağlasa da, ikinci işiniz çok karmaşık veya çok zaman alıcı olmamalıdır. Bunu sadece fazladan paranız olsun diye yapıyorsunuz. Ve ikinci işinizde daha etkili ve üretken olmaya başladıkça, ailenize daha fazla para harcayabilir hale gelirsiniz, ailenizle daha fazla vakit de geçirebilirsiniz, ve kendinize zaman ayırmanız gerektiğinde kendinize daha fazla zaman harcayabilirsiniz.

Yani, tembellik o kadar da kötü değildir. Tembellik size büyükleriniz ve ebeveynleriniz tarafından anlatılan, öğretilen zorlukları aşabilme fırsatı sunar. Para kazanmak için çok fazla çalışmanız gerektiği doğru değildir. Daha fazla para kazanmak için daha etkili çalışmanız gerekir. Ve bu etkili çalışma işten işe değişir. Bazı işler vardır ki yirmi saatten fazla yapılamaz, en fazla yirmi beş saat olabilir, eğer daha fazla çalışırsanız etkililik oranınız düşer. Bu işlerin iyi yanı da budur, daha fazla para kazanmanın bir yolunu bulabilirsiniz.

Yanlış anlamayın, daha kısa sürelerle çalışmak ve daha fazla para kazanmak etkili çalışmanız gerekmediği anlamına gelmiyor. Tabi ki, haftada yirmi saat çalışıyorsanız, bu bilgi edinmek için fazladan on saat çalışacağınız anlamına gelir. Daha sonra bu bilgiyi kendinize fayda sağlamak için tekrar tekrar kullanabilirsiniz.

Öyleyse, biraz düşünün: Nasıl bir iş size uzun, upuzun saatler boyunca çalışmanız gereken bir işten daha fazla yardımcı olabilir? Kendinize bir limit koyun: İstediğiniz yaşama kavuşmak için gerçekten ne kadar paraya ihtiyacınız var? Örneğin, diyelim ki belirli bir miktar çalışmak istiyor, bir de üzerine belirli şeyler yapmak istiyorsunuz. Belki tek başınıza seyahate çıkmak istiyorsunuzdur. Belki de seyahat etmeyi değil de iyi, kaliteli restoranlarda yemek yemeyi seviyorsunuzdur. Veya çok iyi ve şık giyinmek istiyorsunuzdur. Belki de pahalı saatler, veya pahalı gerdanlıklar almayı seviyorsunuzdur. Fark etmez.

Ulaşmak istediğiniz seviye için sadece haftada yirmi saat yeterli olabilir, çünkü tembelseniz para kazanmak için kısayollar düşünmeye çalışırsınız - tabi yasalar çerçevesinde. Bunu düşünün, hangi işler size daha az çalışmanız için daha fazla para kazandırır? Bazı şehir ve eyaletlerde oraya taşınıp orada çalışmanız için para yardımı teklif edildiğini biliyor muydunuz?

Unutmayın, herkesin bir şeye ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacı hissediyorsanız, yaşamak istediğiniz hayat için gereken parayı kazanırsınız. Bunu düşünün.

No comments:

Post a Comment